Táplálékallergia

A táplálékallergia a szervezetvédekezõ rendszerének megváltozott viselkedése a táplálék egyes alkotóival szemben. Az ételallergiások száma gyermekek körében a legmagasabb, megközelítõleg 6-7 százalék. A legismertebb allergén a tej, tojás, szója, hal, eper és mogyoró. Az ételallergia egyetlen kezelési módja a kizárásos diéta, vagyis a betegnek tartózkodnia kell az allergén összetevõket tartalmazó ételek fogyasztásától.

Az ételallergiás gyermekek ellátása speciális gondoskodást igényel. A gyermekek számára az a legjobb megoldás, ha õk is az étlapon szereplõ (például gluténmentes liszt, laktózmentes tej, vagy más allergénmentes összetevõk felhasználásával készült) ételt fogyaszthatják, mint társaik.

2014. szeptembertõl rendelkezésre állnak a feladat ellátásához szükséges feltételek (hatósági engedély, dietetikus, diétás szakács, edényzet, korszerûbb fõzõberendezések).  Ettõl az idõponttól kezdõdõen szolgáljuk ki az élelmiszer allergiás igénybevevõket, gyerekeket és felnõtteket. Azóta már Tiszakécskére is szállítjuk diétás ételeinket szerzõdés alapján. A környéken, legközelebb Kecskeméten készítenek ilyen típusú ételeket, de õk már nem tudnak több megrendelést vállalni. A Laki-Konyha Kft.  kapacitása lehetõséget biztosít további megrendelések kiszolgálására – ennek ajánlására készült ez a tájékoztatónk is.

Képek

Cím: 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 104.
Tel./Fax: 06-76/449-001 Mobil: 06-30/414-0089
E-mail: tneballamaria@gmail.com
Webcím: www.lakikonyha.hu